Кметът на Варна изрази мнение по тема, която продължава да е актуална

...
Кметът на Варна изрази мнение по тема, която продължава да е актуална
Коментари Харесай

Коцев поиска община Варна да си върне акциите в Пловдивския панаир

Кметът на Варна изрази мнение по тематика, която продължава да е настояща за града години наред.

Смятам, че е заслужено акциите на община Варна в Пловдивския панаир да бъдат върнати на страната. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев, представен от БНР.

По думите му страната е дала безплатно 29 % от акциите на Панаира на морската столица, с цел да откупи така наречен " варненска дупка " в центъра на града, която е благосъстоятелност на Георги Гергов. Той разясни, че по-късно община Варна е получила 43 милиона лв. от страната за договорката с предприемача.

Предметът, за който са получени акциите от Панаира, обаче към този момент не е налице, подчерта Коцев. Според него затова тези акции би трябвало да бъдат върнати на страната, написа

Това не е политическо решение, а персонално. Смятам, че чисто морално Пловдив би трябвало да резервира собствеността си в Международния панаир. Това е в полза на страната, а Панаирът е от национално значение ", добави кметът на Варна, разясни той.

Кметът на морската столица е оптимист, че дългогодишният проблем с варненските акции в Пловдивския панаир най-сетне ще има решение.

През ноември 2022 година предприемачът Гергов, който е и някогашен кадър на Българска социалистическа партия, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и стана мажоритарен притежател със 79% от дяловете в Панаира. Гергов уточни, че е подготвен да подари на общината повърхност в панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, след като Георги Гергов се опита да ги приложи и през 2017 година

И до този миг не беше ясно обяснено защо и по какъв начин община Варна продължава да притежава въпросните акции, макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лично министър председателят тогава Бойко Борисов подредиха на Варна да върне акциите в Министерство на стопанската система.

В края на месец април прокуратурата също подхвана казуса с Пловдивския панаир.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР